2010. február 26., péntek

KULTturkáló - Igenis légy válogatós!


Sorozatnyitó koncert:
2010. március 5. péntek 20h:

INTIM TORNA ILLEGÁL (EX-KISTEHÉN),
EL BUERDO FUELLO

Jegyár: 1400 Ft

Március 5-én este 8 órakor a Kistehén Tánczenekar hamvaiból újjáéledő Intim Torna Illegál nyitja a KULTturkáló könnyűzenei programsorozat tavaszi szériáját. Nem mindennapi név egy nem mindennapi zenekartól, négy tag, négy szó: energia, pörgés, boldogság, tánc! Nem titkoltan a Manu Chao és a Che Sudaka holdudvarába kívánkozó formációról van szó, akik mögött már sok-sok éves együtt zenélés áll, ám energiájuk és lelkesedésük több mint valaha! Új produkciójukban végre megtalálták önmagukat, és céljukat is könnyedén megfogalmazták: „derűt, mosolyt, táncot a közönségnek!”

Bemelegítésképpen az El Buerdo Fuello zenekar játszik majd az FMH színháztermének deszkáin, akik az Intim Torna Illegál tagjaival ellentétben még zenei pályafutásuk tinédzserkorában járnak. A 2008-ban alakult nyolcas fogat zenéjét nem könnyű behatárolni, saját elmondásuk szerint muzsikájuk „világkörüli zenei avantgardizmus, avagy fűszeres zenei csemege síppal, dobbal, nádi hegedűvel, budai pacsirtákkal, röhögő hiénákkal, kubai muzsikusokkal, afrikai nepperekkel, vadnyugati harcosokkal és bazsalikomos western-spaghetti körettel” tálalva.

Ennél többet mi magunk sem akarhatunk, így már csak egyetlen kérdés maradt nyitva, mégpedig hogy március 5-én este hány ember tud majd a székében maradni az El Buerdo Fuello / Intim Torna Illegál táncest végére.

2010. március 5. péntek este 20h, sorozatnyitó koncert, jegyár: 1400Ft
INTIM TORNA ILLEGÁL (EX-KISTEHÉN), EL BUERDO FUELLO
KULTturkáló programsorozat
TEMI Fővárosi Művelődési Háza (FMH)
1119, Budapest, Fehérvári út 47.
FMH – a Móricz Zsigmond körtértől 5 percre!
Megközelíthető a 7-es, 173-as busszal, a 18-as, 47-es, 49-es, 4-es, 6-os villamossal
INFO: +36-70-381-2221, kultturkalo@gmail.com

El Buerdo Fuello interjú képekben

Természetesen az El Buerdo Fuello sem maradt ki a mókából - bele sem merünk gondolni, mi lett volna, ha mind a 8-an eljönnek interjúzni, ugyanis fele ennyien is munkaképtelenre röhögtették a fotósunkat! Íme!